Jij bepaalt... meer dan je denkt!

Vaak denken we het omgekeerde. Dat er juist heel veel voor ons wordt bepaald. Of dat we worden geleefd en dat we maar nauwelijks iets te zeggen hebben over ons leven.

Word je geleefd of heb je zelf ook wat te zeggen?

De afgelopen jaren is de Law of Attraction heel erg in trek. Na de film The Secret had iedereen het er opeens over en plotsklaps was het woord ‘manifesteren’ heel populair. “Ik heb een huis gemanifesteerd, een relatie, een ton..” Men dacht dat heel erg focussen en een nieuwe mindset creëren, geen aandacht meer schenken aan negativiteit het antwoord was. Waardoor dat ongewenste wat werd onderdrukt op een gegeven moment toch weer de boventoon ging voeren.

Daarna kwamen er programma’s met als titel: “Waarom de secret niet werkt” of: “The real secret”. Omdat het voor veel mensen helemaal niet werkte werd dit systeem weer doorgeprikt en achterhaald.

En waarom “Waarom de secret niet werkt” misschien ook wel niet werkt, daar zijn we inmiddels aanbeland. Ik lach me een hoedje.

Ik ontken niet dat er mensen wonderbaarlijk genezen, dat er soms iets in iemands schoot valt en dat mensen hun doelen bereiken als zij het juiste doen wat op dat moment bij hen past. Voor de een is dat iedere ochtend om 5 uur mediteren, de ander wil hardlopen en mantra’s zeggen, weer anderen gaan alsmaar naar seminars en retreats om de boodschap op zoveel mogelijk manieren te horen. Die boodschap is eigenlijk altijd : Neem de macht in handen, jij bepaalt. Jij bent de baas over jouw leven, je bent geen slachtoffer.

Maar wat is het dan eigenlijk wat je zelf bepaalt? En wie is die jij die het bepaalt? Als je relatie uitgaat of als je ziek bent of als je iets hebt gepland en het gaat niet door omdat je opeens 5000 euro belastinggeld terug moet betalen…Wat doe je in die situaties? Op dat moment bepaal jij het. Jij bepaalt wat je doet met de gegeven omstandigheden. Jouw keus.

En dat is al een enorme vrijheid. Dat is de vrijheid die we hebben gekregen.

Durf jij je weerstand los te laten?

Op het moment dat we ons over kunnen geven aan dat wat er op ons pad komt is er geen weerstand meer. Op dat moment hoeft niet perse alles de hele tijd anders, beter, sneller of juist langzamer, mooier, dunner, meer of wat het dan ook is wat er op je wensenlijstje stond. Dan is er wat er nu is (dit) en het is aan jou om je daar aan over te geven en zelf te bepalen hoe je je ertoe verhoudt, hoe creatief je bent en of je de flow van dat moment kunt oppakken! Hoe minder weerstand hoe meer flow.

Je had misschien iets anders in gedachten voor vandaag, voor dit jaar of zelfs voor dit leven! Maar het ging net een beetje anders toch? En dat is toch ook prachtig? We krijgen alle aspecten van het leven voor onze neus geplaatst en wij mogen zelf bepalen hoe we daar mee omgaan. Zolang er geen weerstand is (of wanneer de weerstand is herkend, verwelkomd en losgelaten) tegen al die aspecten van het leven (en de dood) is het een prachtige kleurrijke reis.

En dat hele verhaal dan van dat manifesteren, de Law of Attraction en dat je met je mindset en gedachten je toekomst bepaalt? Niemand beter dan Dr. Joe Dispenza kan dat uitleggen. Een interview van een uur maar wat een goed besteed uur is dat! Je kijkt anders naar jezelf en je omstandigheden als je dit tot je door laat dringen!

Kun je ‘het willen veranderen’ loslaten?

Ik denk zelf dat hoe meer je je durft over te geven aan wat er hier en nu voor je neus zich afspeelt, aan dat wat er op je pad komt, hoe blijer en gelukkiger je bent in het leven. Zeg ik : leg je neer bij je armetierige financiële situatie, je ziekte, je onhoudbare relatie, verlies en pijn en ga zo maar door? Nee ik zeg geef je in het moment zelf over aan wat er nu en hier is en laat om te beginnen als een experiment die behoefte om het te veranderen eens los.

Wanneer je de situatie dan kunt accepteren dan ga je ontspannen. Vanuit die ontspanning gaan je hersenen andere stofjes aanmaken en kun je helderder denken. Je voelt je heel en compleet. Zoals Lester Levenson zei: See the perfection in the seeming imperfection.

In die staat van zijn kun je beter bepalen welke stap je gaat zetten, naar links of naar rechts. Een kleine stap of een grote stap. Misschien een quantumsprong, misschien een milimetertje. Misschien een stapje terug of even stilstaan. Jij bepaalt het op het moment dat je volledig accepteert wie je hier en nu bent en wat er hier en nu is. Doe het eens terwijl je dit leest, nu. Kun je accepteren wat je nu bent, waar je bent, wie je bent. Kun je de weerstand loslaten, kun je loslaten om het te willen veranderen? Hoe voelt dat?

Wat bepaal jij nou zelf? Een ontdekkingsreis op 5 april.

Op 5 april doe ik als trainer mee aan een hele dag met dit thema : Jij bepaalt. De aftrap voor deze dag wordt gedaan door Joseph Oubelkas. Hij vertelt hier hoe hij in een gruwelijke situatie gedurende jaren van onterechte gevangenschap in Marokko, in staat was om toch een keuze te maken ieder moment. Een inspirerend en lichtend voorbeeld. Tijdens deze dag gaan we met een prachtige groep experts (the Work, Sedona Methode, Sleutelfiguren, Voice Dialogue en Kracht van Kwetsbaarheid) dit thema onderzoeken, verdiepen, ervaren tijdens workshops, speedcoaching, presentaties en interactie. Een dag waar ik me ongelofelijk op verheug!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

E-book "Loslaat tips" 

GRATIS downloaden?
50%
Downloaden