Wat is de Sedona Methode

Waarom zou je willen leren loslaten en releasen? Wat levert het je op? Wat is het resultaat?

De Sedona methode is een eenvoudige, makkelijk aan te leren methode om ongewenste belemmerende gevoelens en gedachten los te laten. Hieronder lees je vier manieren hoe je die methode kunt gebruiken

Besluiten om los te laten

Zou je het los kunnen laten?

Ben je bereid om het los te laten?

Wanneer laat je het los?

Kun je het alleen voor dit moment loslaten?

Verwelkomen, accepteren

Welkom heten van alle aspecten van een patroon. Het geeft inzicht waardoor het van jou loslaat zodra het volledig wordt aanvaard.

Er in duiken en de kern vinden

Als je naar de kern van een probleem of issue gaat en je blijft verwelkomen wat er in die kern zich openbaart dan kan het niet anders dan loslaten

Van het ene uiterste naar het andere

Alles bestaat uit tegenstellingen, goed kwaad, leuk niet leuk, mooi lelijk. Heen en weer switchen tussen de polen geeft uiteindelijk rust.

Wat doen we eigenlijk met al die ongewenste negatieve gedachten en emoties?

In de praktijk ga je met je ongewenste emoties en gedachten op 2 manieren om. Onderdrukken of er uiting aan geven.


1.Wegduwen, onderdrukken.

In de eerste plaats duw je het weg. Hier ben je inmiddels al heel goed in geworden en je doet het zo goed en zo vaak dat je al niet meer in de gaten hebt dat je het doet! Vaak denk je dat je iets hebt 'verwerkt' maar eigenlijk heb je het diep weggestopt. Tot het te laat is en je op een heel verkeerd moment in woede uitbarst, een verkeerde beslissing nemen of in het ergste geval dat we een stress-gerelateerde ziekte ontwikkelen of een burnout krijgen.


Een andere manier van onderdrukken is het ontvluchten van het gevoel. Dat kan zijn door middel van alcohol of drugs maar ook excessief gaan sporten of vluchten in allerlei soorten van vertier. Tv kijken, heel lang achter de computer zitten, teveel en ongezond eten. Alles wat een beetje of erg verslavend is. Als we die pijn maar niet hoeven te voelen. Ontkennen is ook een manier van onderdrukken.


Uiteindelijk kun je het niet meer onderdrukken. De druk wordt te groot en er komt een uitbarsting. In de meest extreme situatie leidend tot geweld, moord en doodslag en zelfs oorlog. In het klein act je het uit naar je partner, je kinderen, de mensen waar je mee werkt, de mensen van wie je het meest houdt.


2. Ventileren van of expressie geven aan je emoties 

In principe altijd beter dan onderdrukken natuurlijk maar ook dat gaat jou uiteindelijk niet helpen. Want als er geen bewustzijn is van de onderliggende behoeften en motieven is het vaak olie op het vuur gooien. Neemt niet weg dat de basis van een goede relatie en goede therapie uiteraard een eerlijke houding t.o.v. jezelf en je gevoelens is. Maar heel vaak in het dagelijks leven is uitdrukking geven of ventileren van je boosheid of irritatie ongewenst en kiezen we vanzelf weer voor het onderdrukken. Uit angst om je baan kwijt te raken of je partner te kwetsen bijvoorbeeld. De mensen die altijd alles maar ventileren worden daar uiteindelijk zelf ook niet altijd gelukkiger van. 

Hoe kan je jezelf nu uit die cyclus bevrijden?


Als je gaat loslaten dan doorbreek je deze vicieuze cirkel.

En dat heb je echt in het verleden ook vaker gedaan! Soms met je rug tegen de muur, er was geen alternatief. Soms door opeens de humor van dingen in te zien, opeens kan je lachen om jezelf, om hoe serieus je jezelf hebt genomen. En soms vergeet je om vast te houden aan je probleem, opeens is het er niet meer.


De Sedona Methode® brengt je op een vriendelijke manier weer terug naar die natuurlijke manier van werkelijk loslaten. Die mogelijkheid tot loslaten heeft iedereen in zich, we hebben het alleen als kind afgeleerd. Wanneer je nu deze methode leert toepassen in het dagelijks leven, ga je al snel merken dat het op allerlei terreinen in je leven een verandering zal bewerkstelligen. De Sedona Methode ® is geen dogma of filosofie, maar een manier om het natuurlijk vermogen om los te laten te herontdekken, en daarmee een blijvend gevoel van rust en flow te bereiken.

In de introductieworkshop leer je alle basistechnieken. Ook alle blogartikelen gaan direct of indirect over loslaten (soms releasen genoemd) in de praktijk. Maar het is het leukst om het te leren in een kleine groep zodat je meteen kunt oefenen. Natuurlijk kun je het ook middels individuele coaching leren toepassen, alles is mogelijk. Uiteindelijk is er de prachtige volledige training voor coaches en therapeuten en voor mensen die met mensen werken.

Ben je nieuwsgierig en is Sedona nieuw voor je? Dan kan je op 2 manieren kennismaken:

Lees mijn E-book over loslaten/releasen

Je krijgt hier een serie mooie loslaattips die zijn gebaseerd op de Sedona Methode. Je kunt het gratis downloaden

Doe mee aan een introductieworkshop

Tijdens deze workshop leer je alle "basics" van de Sedona Methode.  Na deze dag kan jij releasen en je kunt er meteen mee aan de slag.

Wil je de diepte in, wil je transformatie voor jou of je cliënten?

Coaching

Wat wil je echt graag in je leven? Ga je doel bereiken door middel van releasen. Laat oude patronen en structuren los en ga voor wat je wel wilt in het leven! Een geschenk aan jezelf! 

Trainingen

Voor jezelf of voor je praktijk of voor allebei! Enige kennis van de Methode is gewenst voor deze trainingen! We gaan de diepte in en leren alle ins en outs van de Sedona Methode en andere release-technieken.

Lester Levenson, de grondlegger van de Sedona Methode

Hier boven zie je een foto van Sedona Arizona. Het is een stadje in de VS en het heeft magische krachten. Dat was misschien ook wel de reden dat de oprichter van de Sedona Methode, Lester Levenson besloot om hier te gaan wonen. In de jaren 90 nam Hale Dwoskin het over van Lester. Hij verspreidde de methode over de hele wereld. Hier iets meer achtergrondinformatie over de grondlegger van de methode, Lester.

E-BOOK met heel praktische loslaat-tips

Laat lekker los wat over de houdbaarheidsdatum is en maak ruimte voor het nieuwe onbekende. 

maandelijkse tips en gratis e-book

50%
Download nu