Ook voor mannen hoor. Juist voor mannen!

Ook voor mannen hoor. Juist voor mannen!

Loslaten is opeens hip, cool, wetenschappelijk verantwoord, goed voor je immuunsysteem en niet meer zweverig.

En oja… ook voor mannen!

Toen ik 12 jaar geleden het woord Loslaatcoach bedacht en de naam vastlegde bij de KvK kreeg ik heel wat kritiek. Ik werd ook door deze en gene, met name professionals, hartelijk uitgelachen.

Naar de cursussen en trainingen kwamen vooral vrouwen omdat het in de woo-woo, oftewel de quasi spirituele hoek werd geplaatst.

Ik wist dat dat zou gaan veranderen en dat is dus ook gebeurd.

In de V.S. werden namelijk dezelfde Loslaat trainingen en cursussen en retreats bezocht door evenveel mannen als vrouwen. Advocaten, rechters, boeren, marketinggiganten, artsen, Hells Angels en psychiatrisch verplegers. Van alles ben ik tegengekomen tijdens mijn trainingen in Sedona. Uit alle hoeken van de wereld maar de meeste deelnemers waren Amerikanen.

Al deze mannen hadden een reden om te willen leren loslaten!

Ik kan me herinneren dat er een keer een adviseur van Obama was die zich 10 dagen achter elkaar onderdompelde in de kunst van het releasen. Ondenkbaar in Nederland. Maar sinds de jaren 70 is de Sedona Methode al bekend in de VS en wordt zowel in de medische wereld als in de corporate wereld volop toegepast. En aangezien Nederland in dit soort dingen altijd een beetje achter loopt op de VS wist ik dat het tij zou keren en dat er op een dag ook naar mijn workshops en trainingen echte mannen zouden komen. Ze wachtten nog even op het bewijsmateriaal dat het werkt!

Niet meer meesmuilend maar steeds een tikje nieuwsgieriger

zijn mannen nu als ik ze vertel wat ik doe. Ik kan eerlijk zeggen dat ik op dit moment in de 1 op 1 coaching net zoveel mannen als vrouwen heb. Bij de cursussen is er nog steeds een beetje een aarzeling om te komen maar dat zie ik ook langzaam veranderen. Er is steeds meer interesse omdat de resultaten steeds duidelijker zichtbaar zijn.

Een loslaatworkshop voor managers wordt gretig afgenomen!

En de CEO die komt later gewoon stiekem naar me toe. Die wil liever 1 op 1.

En nee, een echte stoere zakenman gaat niet op google zoeken naar loslaatcoach of ‘hoe laat ik mijn behoefte aan controle los’

Die CEO die hoorde van een bevriende zakenman : Daar moet je zijn. Ga nou maar, is echt effectief. In deze sector is het van belang of het duidelijk en meteen practisch resultaat oplevert in de praktijk. Ga ik meer verdienen, word ik een leukere baas, kan ik leren om alles draaiend te houden en het thuis ook fijn hebben? Deze dingen doen er toe en Steven Covey snapte dat. Ook in mijn coaching gebruik ik deze kennis. Start with the end in mind is hier het credo.

Zo zijn er nu dus veel vaker ‘echte’ mannen die ook willen leren loslaten. Voorheen kwamen er wel lieve softe tantra mannen naar de cursussen en dat zijn ook echte mannen hoor! Maar de sceptische mannen zijn nu aan het wakker worden! Ze komen er achter dat hun creatieve ondernemende energie een stuk beter gaat stromen wanneer van het loslaten (releasen) een dagelijkse praktijk wordt gemaakt.

Met dat releasen bouw je ook iets op, net als in de sportschool. Je traint je loslaatspier zodat je in vervelende situaties direct weet wat je moet doen. Of in situaties waar er een oude vertrouwde overtuiging de kop op steekt. Je herkent het en direct weet je : ik hoef hier niet in mee te gaan. Ik doe nu wat ik moet doen en ik laat het vertrouwde gevoel los want dat levert me niks op. En hoe sneller je iets loslaat hoe sneller je ook weer het momentum kunt pakken.

10 Jaar geleden als ik zei ik ben loslaatcoach dachten mensen altijd dat ik alleen maar werkte met mensen die in de rouw waren. Dat ik werd ingeschakeld bij overlijden en verdriet, bij mensen met ongelofelijk grote problemen of veel rommel en ellende. En ondanks dat iedereen welkom is om te leren releasen is het inmiddels veranderd.

Nu is het niet meer release to go high maar go high to release. M.a.w. Je hoeft niet in de put te zitten, burn-out te zijn of ongelukkig voordat je deze geweldige methode in je leven gaat implementeren.  Als je graag bevrijd wilt worden van welke belemmeringen dan ook en toegang wil krijgen tot jouw eigen oneindige stroom energie draagt releasen bij aan jouw transformatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

E-book "Loslaat tips" 

GRATIS downloaden?
50%
Downloaden