Hoe werkt de wet van aantrekkingskracht (maar dan echt?)
06 december 2018 

Hoe werkt de wet van aantrekkingskracht (maar dan echt?)

De wet van aantrekkingskracht is populair vandaag de dag.

Er is inmiddels ook een heel Law of Attraction oftewel Wet van Aantrekkingskracht Jargon. Bijvoorbeeld vroeg iemand mij laatst:

Zeg heb jij nog wel eens wat gemanifesteerd de laatste tijd?

“Eh…ja. 10 kilo extra lichaamsgewicht en een flinke mantelzorgtaak” was mijn eerlijke maar teleurstellende antwoord. 

Of werd dat niet bedoeld?

Meestal, in kringen van mensen die de Secret hebben gelezen en die zich bewust bezighouden met deze nieuwe Wet (die natuurlijk helemaal niet nieuw is) wordt er bedoeld of je nog iets hebt neergezet van grote proporties. Een nieuw huis, een topbaan of een spectaculaire liefde. Iets dat je wel wilde. 

Een manifestatie

Er zijn meerdere betekenissen voor dat woord. Hier bedoelen we een zichtbaar verschijnsel. Een waarneembaar verschijnsel. Iets wat zich openbaart nadat jij het eerst zelf hebt bedacht. Het doel dat je voor ogen had, en dat dat dan ook uitkomt, zich voor jouw ogen ontrolt. Zoiets.

Iedere manifestatie begint met een verlangen ernaar.

En wat is nou eigenlijk precies een verlangen?

Een sterk gevoel (iets wat je heel graag wilt) dat van binnen uit komt. Een wens die helemaal van jou is. Stel je verlangt naar een prachtig mooi huis aan zee. 

Of naar een leuke nieuwe partner. Of naar 10 nieuwe klanten iedere maand. Verlang je dan eigenlijk wel echt naar dat huis, die partner of naar die klanten?

Of verlang je naar het gevoel dat je denkt dat dat huis, die partner en die klanten jou uiteindelijk gaan bezorgen?

Met andere woorden, welk gevoel geeft het jou als je een partner hebt die jou liefheeft, die jou begrijpt en die er altijd voor je is….

Welk gevoel heb je als je dat mooie huis aan zee hebt? Hoe voel je je als je daar zit in dat huis, als je naar buiten kijkt naar de oceaan, hoe voel je je? (en die ideale partner, die is daar ook natuurlijk! 😉

Hoe voelt het als er een paar keer per week een nieuwe aanvraag voor een grote opdracht binnenkomt en als er een continue stroom van nieuwe (ja en natuurlijk ook leuke) klanten op je pad komt? Hoe voelt het als je ruim wordt gewaardeerd en betaald voor jouw inspanningen en expertise?

Het voelt veilig, je voelt je gezien, gehoord en geliefd, je voelt je misschien groots en meeslepend en succesvol of je voelt je domweg gelukkig en vredig.

Nu weer even terug naar dat verlangen.

Een verlangen hebben impliceert dat het verlangde (huis partner klanten) er ‘in het echt’ nog niet is en dat onze mind ons dat ook keihard duidelijk maakt. Op dat moment steken de tegenwerkende overtuigingen de kop op.

“Je hebt niet voldoende geld voor dat huis aan zee, je bent niet goed, mooi, leuk, jong genoeg voor die man, je moet eerst nog 30 marketingcursussen doen voor die klanten jou vinden…” enz. enz. En : “Wees nou eens realistisch!”

En hier gaan we de mist in.

Hier maken we een grote grote fout want wat gaan we doen?

We gaan ons verlangen bijstellen.

En onze belemmerende overtuiging gaat er vandoor met de hoofdprijs. De overtuiging heeft gewonnen. Voor de zoveelste keer. Je gelooft je overtuiging (of de zogenaamde ‘realiteit’) meer dan dat je in jouw pure verlangen gelooft.

Waarom denk je dat dit een grote fout is?

Waarom moeten we juist niet ons verlangen bijstellen?

Omdat het pure verlangen al het begin is van de manifestatie (dat waarneembare verschijnsel, weet je nog?)

Het verlangen is eigenlijk al de manifestatie.

Het manifesteren is al begonnen!

Het huis is al onderweg naar jou (met de partner en de klanten).

Als we ons nu zo vaak en zo intensief als we maar kunnen, gaan verbinden met hoe het voelt als het verlangde er al is, dan is het al van ons. Zoals de eik al bestaat in het eikeltje. Echt waar, het is er al. Ga ook leven alsof het er al is. Praat en denk alsof het al zo is!

En stel niet je verlangen bij. Je mag echt voelen dat je geliefd, gezien, succesvol, rijk en mooi bent! En ga dat maar oefenen.

Ja, hoor ik jou denken…. maar die overtuigingen dan? Die zwermen de hele dag om mij heen. En dat niet alleen, ze zitten in mijn cellen en ik ben me er niet eens van bewust…

Wat doen we daarmee? Die beperkende overtuigingen steken nog veel vaker de kop op dan onze verlangens. En het zijn de oude overtuigingen die tot op heden deze strijd hebben gewonnen! Onze verlangens zijn vaak zelfs verweven met die oude overtuigingen. Je denkt aan het verlangde en hoppa, daar is de gedachte dat het onmogelijk is om die en die reden. En dan bereid je je alweer voor op de teleurstelling.

Voorheen snapten wij dit fenomeen nog niet zo goed.

Maar nu snappen we zo’n beetje hoe het werkt. Ons snaphormoon is geactiveerd. En we weten inmiddels dankzij o.a. Bruce Lipton en Dr. Joe Dispenza dat er zodra we onze gedachten en gevoelens te gaan veranderen heel wat meer mogelijk is dan wij ooit voor mogelijk hadden gehouden! Deze wetenschap is inmiddels niet meer voorbehouden aan de Groten der Aarde, we snappen het inmiddels zelf ook wel. Hoe vaker je je verbindt met die gevoelens van geluk en dankbaarheid hoe meer er zich om je heen manifesteert wat bij je past, wat je wel wilt en wat je fijn en leuk vindt. Hoe meer dat gebeurt, hoe sneller je de beperkende en negatieve gedachten kunt loslaten of gewoon jezelf trainen om ze niet meer te geloven!

Dat is stap 1.

Dat maakt in ieder geval dat je alerter bent op de jou zo bekende saboteurs! Nu ga je zo vaak en zo veel mogelijk voelen dat je het gewenste al hebt. Het huis, de nieuwe lover en de klanten. Heerlijk voelt het en dankbaar ben je ervoor. Want dankbaarheid is de hoogst mogelijke vibratie en als daar geen huis, man of klant op af komt…..nou dan weet ik het ook niet meer.

En weet je wat nou helemaal zo leuk is? Stel dat het eea even op zich laat wachten…of dat al dat dankbare gevoel maakt dat je gewoon superblij bent met je drie klanten, je prachtige étage driehoog achter en het feit dat je single bent… dan ben je toch die hele tijd voldaan, gelukkig en tevreden!

Soms is het zo dat je eigenlijk helemaal geen huis, lover of klanten wilt…Je wilt eigenlijk alleen maar permanent dankbaar zijn voor wat er is. En voelen dat je de koning te rijk bent!

Loslaten is in dit proces enorm belangrijk.

Hoe makkelijker je kunt loslaten, hoe meer je jouw hartewens met de realiteit in ‘alignment’ brengt. Ga er nou eens mee experimenteren en neem al je bezwaren eens wat minder serieus en neem je verlangens eens wat serieuzer! (zonder al te serieus te worden hoor). Ik gun jou die lover, dat huis aan zee en die 10 of 100 klanten, wat je maar wilt.

En ja! Je moet ook actiestappen gaan zetten. Thuis op de bank blijven zitten helpt niet maar het is wel een beginnetje! En dan de stappen gaan zetten die net even buiten je comfortzone liggen. En blijven loslaten wanneer je de tegenstribbelende gedachten en gevoelens herkent. Just do it. Hier kun je het leren.

Het is mijn ervaring dat wanneer je hebt losgelaten dat je moet weten hoe je je doel bereikt dat er bijna direct dingen gebeuren die jou vertrouwen gaan geven. Ik kan zelfs zeggen dat er heel vaak kleine (maar ook grote) wonderen gebeuren op het moment dat je verbonden bent met dat gevoel van flow en vertrouwen. Je krijgt de hele dag door seintjes van het universum. Merk ze op!

Nog één klein maar wel belangrijk dingetje.

Als jouw verlangen voort komt uit een gevoel van tekort, uit een gemis  of uit  angst  dan roept het pijn en verdriet op en het gevoel dat je het gewenste niet verdient, of dat het nooit lukt. Allemaal onbewust meestal. Je bent dan verbonden met dat deel van jou dat wil bewijzen dat het jou niet toekomt. 

Ga nou eens kijken wat er naar boven komt wanneer je focust op je wens. En verwelkom alle tegenstribbelende gevoelens en gedachten. En kijk of je ze dan los kunt laten. Dan komt het gevoel dat je het verdient of dat het bij je hoort steeds dichterbij. En dat je gezien wordt en gehoord  en dat het ook echt mogelijk is.

In het begin ben je misschien bang dat er dan een beerput open gaat en dat er geen eind aan die negatieve gedachten komt. Maar het tegendeel is waar! Als er geen weerstand meer is tegen al deze oude gevoelens en emoties dan duurt het vaak maar kort. En dan kan je weer veel makkelijker en met een heel andere opgeruimde energie de volgende stap gaan zetten!

En als je een beetje hulp wilt hebben bij deze processen dan help ik jou graag! Je kunt altijd beginnen met een introductiecursus of eens een keer een inzichtsessie boeken. 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

E-book "Loslaat tips" 

GRATIS downloaden?
50%
Downloaden