Ik ben Liesbeth

Het gezicht, verhaal, hart en brein achter Loslaatcoach

Liesbeth, gezicht, verhaal, hart en brein achter loslaatcoach

Mijn hele leven was ik geïnteresseerd in verandering

Kan een mens echt veranderen? Is het überhaupt mogelijk om de patronen te doorbreken die jou je persoonlijkheid geven? In het begin van mijn leven zocht ik het antwoord op deze vraag vooral in uiterlijke veranderingen. Andere baan, andere studie, andere carrière of een andere plek om te wonen, andere muziek, andere mensen om me heen... Maar verandering is van binnen naar buiten, niet van buiten naar binnen! Daar kwam ik pas een tijdje later in mijn leven achter. En echt iets wezenlijks veranderen is best wel lastig maar heel goed mogelijk en de resultaten zijn life-changing.

Alle begin is moeilijk maar al gauw krijg je er lol in

Punt is dat gewoontes en patronen veranderen eigenlijk alleen in het begin moeilijk is. Alle veranderingen zijn pijnlijk in het begin. We houden ons graag vast aan die laatste (bekende) strohalm. Uiteindelijk gaat het vooral om het veranderen van gewoontes en overtuigingen. Met name ook dagelijkse kleine gewoontes waar we ons maar amper bewust van zijn. En door je gehechtheid aan die bekende patronen en gewoontes te gaan herkennen en vervolgens los te laten ga je uiteindelijk je droom verwezenlijken. Het levende bewijs ben ik zelf en zijn de testimonials van mijn klanten.


Is dit het leven? Of is er meer?

Deze 4 jarige wist het allang. Het leven in het dorp waar ik opgroeide was fijn en veilig maar er is veel meer! Toen er een groep zigeuners aan de rand van het dorp neerstreek werd ik zo blij! Gelukkig zijn er ook heel veel andere soorten mensen op de wereld. Ik ging meteen kennismaken. En keer op keer kwam hetzelfde thema voorbij in mijn leven: 

Ben ik liever vrij of kies ik voor het bekende, het veilige? Ik koos meestal voor het eerste en dat was niet altijd wenselijk. Noch voor mezelf noch voor mijn omgeving. Maar mijn drang naar vrijheid won het toch meestal van de behoefte aan veiligheid.

Grenzen verleggen

Hier ben ik 24. Ik volgde mijn gevoel en stopte met mijn studie kunstgeschiedenis en archeologie. Op zoek naar wie ik werkelijk ben, op zoek naar een leraar. Die vond ik in India. Het werd een prachtig avontuurlijk pad en ik heb veel geleerd en meegemaakt. Maar de echte goeroe bleek het leven zelf te zijn. De uitdagingen en de pijn hoeven niet omzeild, noch begrepen of gefixt te worden. Maar wel verwelkomd. Niet meer ontwijken maar transformeren. Ik stond open in het leven en dat was niet altijd pijnloos. Maar mijn highs waren ook heel high! 

En later in het leven...

 54. Je neemt je dingen voor maar alles loopt toch weer anders. De mens maakt plannen en God lacht in zijn vuistje. Mijn creativiteit zorgde ervoor dat ik altijd weer in processen van mooie dingen maken terecht kwam. Ik was met heel veel plezier kleermaker en ontwerper en het ondernemerschap (vrijheid) beviel me prima. Niet de eenvoudigste weg, ook niet bepaald 'veilig' maar wel avontuurlijk en vrij. Op de achtergrond was ik altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling, psychologie, spiritualiteit en non-dualiteit. In de loop van de tijd heb ik heel wat trainingen, retreats, opleidingen en seminars gevolgd. In 2007 leerde ik de Sedona Methode en dat gaf de doorslag. De rest van mijn leven wil ik besteden aan het doorgeven van deze mooie methode. Ieder jaar doe ik trainingen en retreats om mezelf nog meer te bekwamen in deze en andere loslaatmethodes. Ik ben een van de twee officieel gecertificeerde Sedona coaches in Nederland.

Hier ben ik al weer 66!

Age is just a number zou ik zeggen. Veel dingen kunnen me steeds minder schelen. Ik heb meer behoefte aan minder. Aan minderen. Acceptatie en overgave zijn termen die ik als jonge meid wel bezigde maar nu pas heb ik een idee wat het is. Wat een opluchting dat ouder worden best fijn is. Er is zoveel niet meer van belang en dat geeft enorm veel vrijheid. Ik speel overigens wel fanatiek tennis en ook competitie! Dat dan weer wel. Dan vind ik het heel belangrijk om te winnen! ;) 

Ik leerde van het leven dat alles wat pijnlijk en moeilijk leek altijd weer een deur opende naar iets wat ik op dat moment niet kon zien: schoonheid, vrijheid, succes en liefde

Behalve dat ik avontuurlijk, vrolijk en ondernemend was, was er in mij op de achtergrond ook altijd een enorme ongerustheid! Het leek wel of dat bij mij hoorde. Iets waarvan ik dacht dat iedereen daar wel last van had. Ik verwachtte eigenlijk altijd dat er elk moment wel iets mis kon gaan. Pas tegen mijn 50ste vielen de schellen van mijn ogen. Iedereen heeft wel zo'n saboterend thema in zijn leven, je weet dat het er is, je wilt er wel vanaf maar je hebt geen idee hoe. Het is niet altijd duidelijk waar zoiets vandaan komt, heel soms weet je wat de oorzaak is maar vaak niet. Je weet alleen dat je het al lang met je meedraagt en het voelt heel 'echt waar'. Toen ik eenmaal ontdekte hoe het onderbewuste werkte en dat je zo'n patroon (welk patroon dan ook) los kunt laten en vervolgens andere keuzes kunt maken ging er een wereld voor mij open. 

Wil jij ook patronen doorbreken, helderheid en inzicht krijgen waar je struikelblokken zitten en nieuwe keuzes gaan maken?

Wat kan ik voor je betekenen?

Waar sta je nu, waar wil je staan en wat zijn de obstakels? Ben je coach/trainer/therapeut en wil je graag iets toevoegen aan je toolbox of herken je jezelf in mijn verhaal en zou je voor jezelf graag willen leren hoe je kunt gaan loslaten en je leven opnieuw inrichten? Tijdens een 30 minuten durend gesprek kunnen we kijken wat ik voor je zou kunnen betekenen.