Een overvolle olijfboom midden in de kamer
07 april 2016 
in Blog

Een overvolle olijfboom midden in de kamer

Waar gaat dit nu weer over?

Ik hoor het jou denken. Toch maar even open klikken want dit is geen blog van een tuincentrum dus misschien zit er iets anders achter.

ACEITUNAS EN UN OLIVO

Ik droomde een tijdje geleden van een overvolle olijfboom in mijn kamer met olijven zo groot als pruimen. Behalve de olijfboom kon er niets anders in de kamer, zelfs ik niet.

Tot aan het plafond toe gevuld.

De olijven zijn rijp maar niet overrijp.

Toen ik wakker werd wist ik meteen, ala minute wat het betekende.

Terwijl ik geen Jungiaans therapeut ben en normaal niet zo van de Traumdeutung ben. Instant knowledge was het dit keer en “I get the message”.

Handelen mevrouw van Woerden.

En snel ook want de olijven staan op barsten.

Nu plukken. Momentum.

Dan in bakken, emmers, dozen doen, persen, inleggen of wat je ook met olijven moet doen om ze lekker en verteerbaar te krijgen….uitzoeken naar wie het allemaal vervoerd moet worden (en anders in godsnaam gewoon uitdelen).

Maar niet niets doen.

Niet laten hangen want dat wordt een zootje in huis met al die overrijpe uit hun vel barstende olijfjes. Niet voor jezelf bewaren of voor later. Niet te lang over alles nadenken en 35 bedrijven bellen om het allermooiste verpakkingsmateriaal te vinden. Niet NOG meer water geven en zaadjes planten. Oogsten. Nu.

Die olijfboom dat ben ik.

getekende olijfboom

En dat wat er geoogst wordt dat is alles wat ik verzameld heb aan informatie, kennis en wijsheid. Alles wat er in mij is gegroeid en nu tot bloei gekomen. De tijd is rijp. Olijfboom staat onder meer voor overvloed, vrede, geluk. En wat prachtig dat ik via een droom met dit beeld en deze wijsheid werd verbonden!

Wat voor boom bloeit er in jouw kamer?

Misschien staat jouw boom ook al een tijdje vruchten te dragen! Ga eens kijken en voelen of het geen tijd is geworden om te gaan oogsten. Misschien heb je hulp nodig bij de pluk? Ik heb in ieder geval wel hulp gekregen, anders lagen de olijfjes nu niet zo lekker ingemaakt hier in die bakken. Soms heb je iemand nodig die meekijkt of die helpt snel te handelen en de juiste stappen te zetten.

En mocht je gewoon een beetje mee willen genieten van mijn oogst, je bent altijd welkom! En heel binnenkort komt er ook een online training aan die jou stap voor stap begeleidt met de pluk. Houd mijn nieuwsbrief maar in de gaten. Ondertussen ben je welkom voor een handje olijfjes.

Olives

Over de schrijver
Reactie plaatsen

E-book "Loslaat tips" 

GRATIS downloaden?
50%
Downloaden